Индия отчете сериозен спад на промишленото производство през октомври

  • 12 декември 2022 22:33

  • 428
  • 1
Индия отчете сериозен спад на промишленото производство през октомври
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Промишленото производство в Индия през октомври се свива с 4 на сто на годишна основа, след като беше коригирано нагоре с 3,5 на сто през предходния месец, сочат публикуваните днес данни, съобщава БТА. 

Анализатори, анкетирани от агенцията, очакваха индийското промишлено производство да нарасне през октомври с 0,3 на сто на годишна база. 

Ограниченото потребление в селските райони на страната и повишаващите се разходи за обслужване на заемите започват да се отразяват на потребителското търсене на стоки за дълготрайна употреба и оказват влияние върху производството, което формира около 16 на сто от икономиката на Индия. 

Индия: ГМО културите са важни за продоволствената ни сигурност

Повишаващите се лихвени проценти и забавящото се търсене в глобален мащаб ограничават потребителското търсене. 

На този фон износът на стоки през октомври спада с 16,6 на сто през октомври на годишна база до 29,78 милиарда долара, тъй като износителите на машиностроителни и текстилни изделия, както и на земеделски продукти са изправени пред намаляване на цените и на търсенето в глобален мащаб. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
428 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.13 | 01:01

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини