Пакистан: Афганистанските гранични сили убиха шестима цивилни при обстрел през границата

  • 11 декември 2022 21:17

  • 1091
  • 1
Пакистан: Афганистанските гранични сили убиха шестима цивилни при обстрел през границата
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Афганистанските гранични сили са убили днес при обстрел през границата шестима цивилни в Пакистан, а други 17 са били ранени, съобщи пакистанската армия, цитирана от БТА.

Пакистанските войски са отвърнали на огъня при граничния пункт Чаман  в югозападната пакистанска провинция Белуджистан, каза армията, без да даде подробности за загуби от другата страна.

Представител на властите в афганистанската провинция Кандахар заяви, че инцидентът е бил случайност и ситуацията се е нормализирала, след като двете страни са имали среща. Той не съобщи повече подробности.

Най-малко петима загинаха при взрив в Северен Афганистан

В своето изявление пакистанската армия каза: „Афганистанските гранични сили откриха непровокиран и безразборен огън с тежко оръжие, включително артилерия/миномети, срещу цивилното население“.

Тя определи случилото се като "неоправдана агресия" и заяви, че пакистанските войски са дали подходящ отговор, като са избягвали да вземат на прицел цивилни от другата страна.

Пакистан също така се е обърнал към Афганистан, за да изтъкне сериозността на положението и да настоява да бъдат взети строги мерки за избягване на други подобни случаи, заяви армията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1091 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.11 | 22:42

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини