Протестиращите в Монголия: Няма да спрем, докато властите не наложат наказания за корупцията в страната

  • 06 декември 2022 19:31

  • 923
  • 2
Протестиращите в Монголия: Няма да спрем, докато властите не наложат наказания за корупцията в страната
© YouTube
Слушай новината Слушай новината

Протестните акции в столицата на Монголия Улан Батор ще продължат до момента, в който не бъдат наказани виновните за мащабната корупция в страната, заявяват демонстранти.  

"Ще продължим да организираме протестни походи до площад "Сухбаатар" до момента, в който властите не вземат категорично решение и не наложат наказания на корумпираните лица“, заяви един от участниците в протестите днес. Други демонстранти също изразиха готовност, да продължат да протестират и утре, въпреки температурите, които достигат до минус 30 градуса по Целзий.

Към полунощ хората започнаха да се разотиват и светлините на площада угаснаха. Малцината останали протестиращи продължиха да скандират лозунги, като основният от тях беше призивът към правителството и президента: "Поемете отговорност!“, предаде БТА.

Протестиращи опитаха да щурмуват правителствени сгради в Монголия

Протестите в Улан Батор започнаха в неделя заради недоволството от разследването по дело за износ на въглища за Китай, при който се заобикаляли митническите изисквания. Вчера демонстрантите се опитаха да щурмуват правителствения комплекс. Те поискаха да се разкрият имената на заподозрените, сред които според протестиращите има и високопоставени политици. Властите формираха работна група за диалог с протестиращите, която бе оглавена от ръководителя на правителствената администрация и лидер на управляващата Монголска народна партия Дашзегвийн Амарбаясгалан.

Парламентът проведе извънредно заседание, на което разгледа възможността за обявяване на извънредно положение в Улан Батор, но след като хората мирно се изтеглиха от района на правителствения комплекс, депутатите решиха, че все още не се налага въвеждането на тази мярка. 

Мая Йорданова
923 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.07 | 17:47

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.07 | 09:48

1
мда, хората по света търсят сметка от правителствата си, само ние мълчим и гледаме как се изнася златото ни, как се изсичат горите ни, как се ликвидира всичко и как 240 хрантутника взимат по 10 000 лв на месец, за да си играят на политици в НС!

Добави коментар

Водещи новини