Пекин и Шънджън отмениха изискването за тест за COVID-19 за ползването на обществен транспорт

  • 04 декември 2022 06:48

  • 642
  • 1
Пекин и Шънджън отмениха изискването за тест за COVID-19 за ползването на обществен транспорт
© Getty Images

Китайските власти обявиха вчера допълнително разхлабване на мерките срещу КОВИД-19 и в големи градове като Пекин и Шънджън беше отменено изискването за отрицателен тест за ползването на обществен транспорт, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32515

Лекото разхлабване на изискванията за тестване идва на фона на почти рекордни стойности на броя на дневните случаи на зараза с коронавируса и последва седмица на протести в страната от жители, недоволни от строгото налагане на ограниченията.

Град Шънджън, който се намира в южната част на Китай и е технологичен и производствен център, каза, че на пътниците вече няма да се налага да показват отрицателен тест за КОВИД-19, за да ползват обществения транспорт или на влизане в аптеки и при посещение в паркове и туристически атракции. Междувременно столицата Пекин съобщи, че отрицателни тестове за ковид също вече няма да се изискват в обществения транспорт от понеделник. Въпреки това остава изискването за отрицателен тест през последните 48 часа за влизане в търговските центрове, които започват постепенно отново да отварят врати. Изискванията предизвикаха оплаквания от някои от жителите на Пекин, че много от пунктовете за тестване в града са били затворени, въпреки че множество обществени заведения все още изискват отрицателен тест.

Китайски градове облекчават мерките за ограничаването на разпространението на COVID -19 след протестите в цялата страна

Въпреки разхлабването на мерките китайските власти казаха, че стратегията за "нулев ковид", която цели да бъде изолирано всяко заразено лице, все още е в сила. Правителството съобщи за 33 018 случая на вътрешно предаване на заразата през последните 24 часа, включително 29 085 без симптоми, допълва БТА.

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
642 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.04 | 12:49

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини