Северна Корея предупреди, че санкциите и натискът само ще засилят враждебността ѝ

  • 24 ноември 2022 06:42

  • 978
  • 4
Северна Корея предупреди, че санкциите и натискът само ще засилят враждебността ѝ
© Novini.bg/ Canva

Северна Корея разкритикува днес стремежа на Сеул да наложи допълнителни санкции на Пхенян заради извършените от него ракетни изпитания, като заяви, че тези мерки ще засилят "враждебността и гнева на Севера", предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Външното министерство на Южна Корея заяви във вторник, че обмисля собствени санкции срещу Пхенян, като сред разглежданите мерки са санкции срещу киберсектора, в случай, че Северът продължи да напредва към осъществяване на ядрен опит.

Сестрата на Ким Чен-ун отправи обвинения към ООН

Критиките в отговор бяха отправени от влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Йо-чен - в изявление пред КЦТА.

"Ако смятат, че могат да се измъкнат от настоящата опасна ситуация чрез "санкции", то те трябва да са наистина идиоти, щом не могат да живеят в мир и спокойствие", заяви Ким Йо-чен.

САЩ призоваха Съвета за сигурност на ООН да потърси "в един глас" отговорност от Северна Корея за нейните ракетни изпитания и обвиниха Китай и Русия, че насърчават Пхенян, като блокират действията на Съвета за сигурност.

"Още веднъж предупреждаваме наглите и глупавите, че отчаяните санкции и натиск от страна на САЩ и техните южнокорейски марионетки срещу КНДР ще засилят враждебността и гнева ни", подчерта Ким Йо-чен.

Радина Лазарова
978 4

Коментари 4

Добави коментар
Емѝ...

2022.11.24 | 09:18

4
Оформя се новия световен ред... На рашистко-КНДРейската граница :)
Ukraina55

2022.11.24 | 08:59

3
Северна Корея даго духа,ще си слагаме санкции колкото си искаме и ви не сте никакви че Данизаповядвате тъпи северно корейски прасета.А ако се опитате да предизвикате воина ще бъдете заличени за две секунди и чал Северна Корея.Несте толкова силни че да заповядвате какво може и не може,ще бъдете заличени за винаги тъпи северно кореици и ръждясалитеви ракети няма дава спасят от унищожението.Северна Корея ще гори във разруха и смърт.
Ukraina55

2022.11.24 | 08:58

2
Северна Корея саги духа,ще си слагаме санкции колкото си искаме и ви не сте никакви че Данизаповядвате тъпи северно корейски прасета.А ако се опитате да предизвикате воина ще бъдете заличени за две секунди и чал Северна Корея.Несте толкова силни че да заповядвате какво може и не може,ще бъдете заличени за винаги тъпи северно кореици и ръждясалитеви ракети няма дава спасят от унищожението.Северна Корея ще гори във разруха и смърт.

2022.11.24 | 08:51

1
Смех... бате Кими е въоръжен с руски лаптопи.

Добави коментар

Водещи новини