Китай за ракетата в Полша: Всички страни да запазят спокойствие

  • 16 ноември 2022 12:08

  • 1479
  • 4
Китай за ракетата в Полша: Всички страни да запазят спокойствие
© Getty Images

Китай призова всички страни да запазят спокойствие, след като се появи информация, че в Полша е паднала ракета руско производство и е отнела живота на двама души, в следствие на което централноевропейската страна постави част от въоръжените си сили в повишена бойна готовност, пише БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13368

"В сегашната ситуация всички засегнати страни трябва да запазят спокойствие и да демонстрират сдържаност, за да избегнат ескалация", заяви на редовна пресконференция говорителката на китайското министерство на външните работи Мао Нин, цитирана от Франс прес.

"Позицията на Китай по украинския въпрос е една и съща от самото начало и е ясна: абсолютен приоритет е да има диалог и да се водят преговори, за да се уреди кризата по мирен начин", каза тя.

Ракета, която според Варшава е много вероятно да е била произведена в Русия, падна вчера на територията на Полша и уби двама души. Западните лидери единодушно осъдиха това, а Москва нарече тези информации "провокация".

Самолет на НАТО проследил падналите в Полша ракети

Китай традиционно е близък партньор на Русия и не осъди публично руската инвазия в Украйна, но и не изрази подкрепа за действията на Москва, нито пък ѝ оказва военна помощ.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1479 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ukraina55

2022.11.16 | 13:16

4
Китаиците като руснаците потънаха във страх и ужас,Алианса да не уништожи Русия и китаи със ракетите си,че китаиците ще изгубят като Русия която беше пометена от украинските войски,и беше вкарана Русия във миша дупка.Русия ще страда жестоко и ще потъне във разруха и руини,покрита със руски трупове и река от руска кръв по улиците на Москва.Слава НАТО.Смърт за Русия.
Новини бг

2022.11.16 | 12:29

3
Защо не пишете истината? Срах ли вие? Или ви, плащат за това?
НОВИНАРСКИ К У Р В И

2022.11.16 | 12:14

1
ИЗВИНЕТЕ СЕ ЗА ФАЛШИВАТА ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО ПИСАХТЕ ВЧЕРА. РАКЕТИТЕ УДАРИЛИ ПОЛША СА УКРАЙНСКИ. А ВИЕ ОБВИНИХТЕ РУСИЯ.

2022.11.16 | 12:17

2
и ся кво ????? нато ше удари ли украйна ?????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини