Китай леко разхлаби ограниченията срещу COVID-19

  • 11 ноември 2022 10:26

  • 257
  • 0
Китай леко разхлаби ограниченията срещу COVID-19
© GettyImiges

Китай облекчи някои от своите ограничения за COVID-19. Времето за карантина за близки контакти на случаи и за пристигащи пътници бе съкратено с два дни. Също така бе премахнато и наказанието за авиокомпаниите, превозващи заразени пътници, информира Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1288

Новите правила бяха сред 20-те мерки, разгледани на първото заседание на новия висш ръководен орган на управляващата Комунистическа партия, на фона на нов натиск за оптимизиране и подобряване на политиките за контрол на COVID.

Съгласно новите правила карантината за близки контакти ще бъде намалена на пет дни на централизирано място плюс три дни у дома, от седем дни централизирано и три дни у дома. Подобни правилата за карантината бяха приложени и за пристигащите пътници в страната, съгласно ревизираните регламенти на Националната здравна комисия.

Спирането на международни полети поради откриване на заразени пътници също беше премахнато. За пристигащите пътници изискването за тест за COVID-19 преди заминаване беше намалено на веднъж на 48 часа от два пъти.

Китайският промишлен център Гуанджоу разширява Covid локдауна

Постоянният комитет на Политбюро на партията подчерта необходимостта от минимизиране на въздействието на китайските мерки за нулева толерантност срещу COVID-19 върху икономиката, като същевременно не отпуска мерките за ограничаване на огнищата.

Последвайте канала на

Калина Христова
257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини