Четирима полицаи бяха убити в Иран

  • 06 ноември 2022 13:47

  • 539
  • 1
Четирима полицаи бяха убити в Иран
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Четирима полицаи бяха убити в североизточната иранска провинция Систан и Белуджистан, съобщиха ирански държавни медии, цитирани от ДПА.

Асошиейтед прес съобщава, че според иранската новинарска агенция Тасним става дума за атака, при която войник е убил друг войник и трима полицаи.

През последните седмици имаше сериозни сблъсъци между демонстранти и силите на реда в провинцията, която граничи с Пакистан и Афганистан.

На 30 септември десетки демонстранти бяха убити в провинциалната столица Захедан, припомня ДПА.

Иран повдига обвинения на около 1000 души заради протестите в Техеран

Влиятелен религиозен лидер на мюсюлманите сунити в региона, Маулауи Абдулхамид, наскоро разкритикува начина, по който постъпват иранските власти с демонстрантите.

Абдулхамид призова за референдум във връзка с исканията на протестиращите.

Масовите демонстрации в Иран бяха провокирани от смъртта на 22-годишната Махса Амини, за която се предполага, че е станала жертва на полицейско насилие.

След като младата жена почина на 16 септември, десетки хиляди хора се включиха в протестното движение, което се превърна в сериозно предизвикателство за иранските лидери. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
539 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.06 | 17:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини