36 души са ранени в земетресението във Филипините, станало вчера вечерта

  • 26 октомври 2022 17:59

  • 381
  • 1
36 души са ранени в земетресението във Филипините, станало вчера вечерта
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Най-малко 36 души са били ранени в земетресението с магнитуд 6,4, разтърсило Северните Филипини снощи. Има щети по домове и по обществени сгради, съобщава БТА, позовавайки се на местните власти.

Трусът бе регистриран близо до град Лагаян в провинция Абра, на около 350 километра северно от Манила. Първоначално измереният магнитуд на земетресението беше 6,7, но по-късно той бе понижен на 6,4.

Има информация за най-малко 10 ранени в Абра, предимно от падащи отломки. В близката провинция Илокос Норте 26 души са пострадали леко. В някои провинции токът е спрял, а десетки къщи и обществени сгради са били повредени, казаха местните власти.

Силно земетресение разтърси Филипините

Снимки във Фейсбук показват евакуирана болница в провинция Илокос заради срутен таван. Човек, който работи в кол център, пък публикува видео на негови колеги, които крещят и се крият под бюрата, докато сградата се клати от земетресението и светлините премигват. 

Някои пътища са непроходими заради свлачища или пукнатини в пътната настилка в резултат на труса, съобщи националната служба за реагиране при бедствия. Повече от 400 вторични труса разтърсиха засегнатите райони и жителите все още се страхуват да се върнат по домовете си, каза на брифинг Рафи Алехандро, говорител на националната агенция за реагиране при бедствия.

Докато се прави оценка на щетите по сградите, жителите са преместени в евакуационни центрове или в създадени от властите за тях временни убежища. 

Мая Йорданова
381 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 23:03

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини