Забраненият град става място за културен обмен между цивилизациите

  • 17 октомври 2022 19:48

  • 654
  • 1
Забраненият град става място за културен обмен между цивилизациите
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

„Надяваме се Забраненият град да се превърне в първокласен музей от световно ниво, в модел за опазването на световното културно наследство и интеграцията на културата и туризма, както и място за обмен между различните култури“, каза вчера в кулоарите на 20-ия конгрес на ККП директорът на бившия императорски дворец Уан Сюдун, съобщава Радио Китай, цитирано от "24 часа".

Забраненият град е на повече от 600 години, но съхранява много от 5000-годишната история на китайската цивилизация. „Благодарение на него можем да проследим обмена и интеграцията на хора от различни места, етноси и религии. Китайската култура успя да се съхрани жива благодарение на тази откритост и толерантност, които ни вдъхновяват днес“, каза Уан Сюдун, който е делегат в 20-ия конгрес на ККП.

„Нашата много важна визия и мисия са да превърнем Забранения град в място за обмен между цивилизациите и взаимно зачитане“, каза още Уан Сюдун, добавяйки, че чрез персоналния обмен и това взаимно опознаване и комуникация със сигурност ще се повиши доверието в академичните среди и сред обикновените граждани.

„Единствено по този начин ще паднат бариерите и подозренията, ще се разбираме по-добре и ще проявяваме уважение към различните култури, обичаи, религии и културен плурализъм“, уверен е директорът на Забранения град.

Забраненият град е най-посещаваният музей в света

„Подобна мисия се нуждае от участието на всички сектори от обществото, както и международни партньори.“

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
654 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.17 | 21:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини