Тропическите дъждове наводниха части от Тайланд

  • 29 септември 2022 15:20

  • 351
  • 0
Тропическите дъждове наводниха части от Тайланд
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Тропическа депресия предизвика проливни дъждове и наводнения в крайбрежни райони на Тайланд. Стихията повали дървета и взе най-малко една жертва, съобщава БТА.

Най-обилните валежи - около 22 сантиметра за 24 часа -  бяха регистрирани в североизточната провинция Убон Ратчатани. Над 5000 души бяха подслонени във временни убежища, изградени на по-високи места. Съобщава се за един загинал и двама ранени от падащи дървета в провинция Сисакет.

Тропическата буря Нору връхлетя Тайланд през нощта, след като вилня в Централен Виетнам.

Тайфунът Нору отслабна над Виетнам до тропическа буря

В Тайланд повече от 10 000 домакинства бяха засегнати от наводнения, според службата за предотвратяване на щетите от бедствията. Спасители газеха във вода до кръста на някои места, за да раздадат пакети с храна и стоки от първа необходимост на хората, блокирани от наводненията в домовете си.

В провинция Нонтабури, граничеща със столицата Банкок, придошлата река Чао Прая наводни няколко крайречни квартала. Длъжностни лица казаха, че ще бъдат осигурени още чували с пясък, за да бъдат ограничени наводненията. 

От метеорологичната служба казаха, че Нору отслабва, но предупредиха, че сезонните мусонни дъждове ще продължат. Заради несекващия дъжд е започнало контролирано изпускане на вода от язовири, за да се предотврати преливането им надолу по течението на река Чао Прая.

Преди да връхлети Тайланд и да премиер през Виетнам, Нору премина като мощен тайфун през Филипините и отне живот на осем души. Петима от тях бяха спасители, които се удавиха, докато се опитваха да спасят хора от наводненията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини