Президентът на Казахстан обеща закрила за руснаците, които бягат от мобилизацията

  • 27 септември 2022 12:24

  • 582
  • 3
Президентът на Казахстан обеща закрила за руснаците, които бягат от мобилизацията
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев обеща днес страната му да предостави закрила на руснаците, които бягат от военната мобилизация в Русия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"През последните дни много хора пристигат от Русия в нашата страна. Повечето от тях са били принудени да бягат от една безизходна ситуация", изтъкна Токаев.

"Трябва да се погрижим за тях, да гарантираме тяхната сигурност", каза още казахстанският президент, който е съюзник на Москва, но се дистанцира от Кремъл след нахлуването на руските сили в Украйна.

Казахстан остава предпочитана дестинация за бягащите от мобилизация руснаци

Касъм-Жомарт Токаев за пореден път изрази критики във връзка с конфликта в Украйна и призова за спазването на териториалната цялост на Украйна в момент, в който Москва организира референдуми за присъединяване към Русия на четири украински области.

"Териториалната цялост на една държава трябва да се спазва, това е ключов принцип", изтъкна казахстанският лидер. "Недалеч от нас има голяма война. Трябва да помним това и да мислим на първо място за собствената си сигурност", каза още той. 

Константин Тодоров
582 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.09.28 | 11:56

3
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ
Слава на РУСИЯ!!!

2022.09.27 | 13:42

2
За който не е избягал идват "радостите" на казармата от времето на СССР - спи се на земята или по дървени двуетажни "шконки" от затворнически тип, за хубави униформи се доплаща до над 100,000 рубли, медицински аптечки и подобни всеки сам си намира. А автоматите калашников са по-ръждиви от прочутата пушка в "Швейк".
Слава на РУСИЯ!!!

2022.09.27 | 13:41

1
Браво. Междувременно рашистката педерация забавя темповете на мобилизация в регионите, в които се протестира и се готви да затвори страната под военен похлупак. Към всички сухопътни граници - Финландия, Казахстан, Грузия - пътува бойна техника и войска да организират военни КПП–та и мобилни военни комисии. Който е избягал е имал късмет.

Добави коментар

Водещи новини