Откриха мъж след 17 дни в неизвестност заради земетресението в Китай

  • 23 септември 2022 15:04

  • 575
  • 0
Откриха мъж след 17 дни в неизвестност заради земетресението в Китай
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Мъж бе намерен днес жив в Китай, след като 17 дни беше в неизвестност след земетресението в югозападната провинция Съчуан, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на местни медии.

Ган Ю, 28-годишен служител на водноелектрическа централа, е бил с колегата си Ло Йон по време на труса с магнитуд 6,8 на 5 септември. Земетресението причини смъртта на 93 души и рани стотици, информира БТА.

Ган оказал първа помощ на колеги и помогнал да бъде предотвратено наводнение, като изпуснал вода от язовира, разказа държавното Китайско национално радио. След това двамата са останали повече от един ден във водноелектрическата централа без храна и мобилна връзка.

93 достигна броят на жертвите на земетресението в Западен Китай

Ган и Ло напуснали ВЕЦ-а на 7 септември, изминавайки близо 20 километра. Ган обаче си загубил очилата и не могъл да се ориентира в планинския район. Тогава Ло тръгнал да търси помощ, а Ган останал на място, като имал малко храна.

Спасителите намерили Ло още на следващия ден, но когато се върнали на мястото, Ган вече не бил там. Те открили само изхвърлени дрехи и отпечатъци и се появили опасения, че той може да е починал от измръзване.

Ган бил спасен от местен жител, който се включил в търсенето в сряда, тъй като познавал добре планинския район. Той чул слабите викове на Ган само два часа след като се включил в операцията и го забелязал да лежи ранен под дърво.

За момента няма информация защо Ган е напуснал мястото, където останал да чака. Според в. "Чайна дейли" мъжът казал, че се прехранвал с диви плодове и пиел вода.

Ган бил откаран със самолет в близка болница, където лекарите установили, че има няколко счупени кости.

Китайската държавна телевизия показа кадри, на които мъжът яде и неговите родители са край болничното му легло.

Цветелина Кирилова
575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини