Китай ще облекчи мерките за влизане в страната за определени туристи

  • 19 септември 2022 16:22

  • 258
  • 0
Китай ще облекчи мерките за влизане в страната за определени туристи
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Правителството на Китай днес издаде процедурен правилник, който има за цел да улесни някои чужденци при влизане в Китай и територията по границата в случай, че пътуващите искат да посетят туристически обекти, предаде Ройтерс.

Туристически групи, организирани от туристически агенции в граничните китайски райони, могат да избират „гъвкаво“ на кое пристанище да влязат в страната или да излязат от нея, казаха от министерството на културата и туризма. Те обаче не посочиха подробности за това кога новите правила ще влязат в сила.

Китай затвори границите си за чуждестранни туристи заради ковид огнища през 2020 г. Само специфични групи чужденци имаха разрешение да влизат в страната, както и тези, които притежават определен вид работна виза.

През последните месеци правилата постепенно бяха смекчени - от възобновяване на повече директни полети между Китай и някои страни до допускане на влизане на чуждестранни студенти с валидни разрешения за пребиваване в Китай. Карантината за пристигащите чужденци също бе намалена.

Мегаполис в Китай вдига тежката си ковид карантина

Китай граничи с повече от 10 държави - Русия, Монголия, Мианма, Лаос и Виетнам и други. Китайските градове по границата често са засегнати от пренасяне на ковид на местна почва чрез преминаване по суша както от чуждестранни граждани, така и от китайски такива.  

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини