Папа Франциск пристигна в Казахстан

  • 13 септември 2022 17:24

  • 553
  • 0
Папа Франциск пристигна в Казахстан
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март пристигна в казахстанската столица Нур Султан, където ще се срещне с президента Касъм-Жомарт Токаев в рамките на тридневна визита, съобщи БТА.

Днес и утре Светият отец ще участва в международен религиозен форум, в който ще се участват над 100 делегати от мюсюлмански, християнски, еврейски, будистки, шинтоистки и други религиозни групи от 50 страни.

Папа Франциск няма да се проведе среща с руския православен патриарх Кирил

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще пропусне най-значимите възможности, които посещението му предлагаше, отбелязва АП. Той трябваше да се срещне с главата на Руската православна църква в кулоарите на конференцията. Патриарх Кирил, който оправдава войната в Украйна, обаче отмени пътуването си в последния момент.

Понтификът ще бъде в казахстанската столица по същото време, по което там ще е и китайският президент Си Цзинпин. Това е първата чуждестранна визита на китайския лидер, откакто избухна пандемията от коронавируса. Си няма да посети религиозното събитие.

Докато пътуваше към Казахстан, Франциск бе попитан относно възможността да се срещне с него. "Нямам никакви новини за това. Но винаги съм готов да посетя Китай", отговори светият отец.

Мая Йорданова
553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини