Сеул: Северна Корея ще се самоунищожи, ако използва ядрени оръжия

  • 13 септември 2022 10:23

  • 997
  • 1
Сеул: Северна Корея ще се самоунищожи, ако използва ядрени оръжия
© Getty Images (архив)

Ако Северна Корея прибегне до ядрените си оръжия, ще унищожи сама себе си, предупреди днес Южна Корея, информираха БТА и Асошиейтед прес.

Южна Корея обикновено не прави толкова резки изявления и може да се предполага, че това изключение е провокирано от факта, че само преди няколко дни Северна Корея прие ново законодателство, съгласно което Пхенян има право да нанася превантивни ядрени удари, за да гарантира сигурността си.

МААЕ: Ядрената програма на Северна Корея буди тревога

Очаква се Северна Корея да бъде разгневена от това изявление, особено като бъде взет предвид фактът, че Сеул обичайно се въздържа от толкова силни думи, за да не засилва напрежението на Корейския полуостров.

Новото севернокорейско законодателство само ще задълбочи изолацията на Пхенян и ще накара Сеул и Вашингтон да подобрят още повече способностите си за сдържане и реакция, заяви южнокорейското министерство на отбраната.

Ким Чен-ун: Северна Корея никога няма да се откаже от ядреното оръжие

За да накара Северна Корея да се откаже от мисълта за употреба на ядрени оръжия, Южна Корея сериозно ще усили собствените си способности за нанасяне на превантивен удар и на удари в отговор на атака, като в същото време ще разчита на това Съединените щати да използват всички средства, с които разполагат, за защитата на Сеул.

Предупреждаваме, че севернокорейското правителство ще бъде сполетяно от съкрушителен отговор от военния съюз между Южна Корея и САЩ и че само ще се унищожи, ако се опита да използва ядрени оръжия, заяви говорител на южнокорейското министерство на отбраната.

Владимир Василев
997 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.14 | 11:53

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Водещи новини