Япония и САЩ ще проведат среща на върха през септември

  • 10 септември 2022 14:03

  • 427
  • 2
Япония и САЩ ще проведат среща на върха през септември
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Япония и САЩ работят по подготвянето на среща на върха между министър-председателя Фумио Кишида и президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в Ню Йорк около 20 септември за обсъждане на въпроси по сигурността в Източна Азия, съобщава БТА. 

Според американски и японски правителствени източници, цитирани от Киодо, сред въпросите, които се предвижда да бъдат обсъдени, са нарастващият натиск на Китай върху Тайван, заплахите от ядрените опити на Северна Корея и нахлуването на Русия в Украйна. По думите им срещата вероятно ще се състои в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН. 

Камала Харис ще води делегацията на САЩ в Япония за погребението на Абе

Телевизия “Асахи” съобщи, че Кишида вероятно ще присъства на погребението на кралица Елизабет Втора във Великобритания заедно с японския император Нарухито, преди да замине за САЩ. Байдън каза по-рано, че ще присъства на погребението. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
427 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.11 | 10:53

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ
Среден пръст за 4-тия Райх

2022.09.10 | 15:13

1
Ужас... 4-тия Райх (САЩ...) става все по-агресивен и по-отявлен... След като убиха Абе, буквално в същия ден писах по статията, че следващата цел на 4-тия Райх (САЩ...) е/са "Pink Tide" в Латинска Америка... И за жалост, прогнозата ми се оправдава - със скоростта на светлината... Все по-агресивни стават действията им, а и все по-открити... Но то реално погледнато... За да не им знае/вижда машинациите човек - трябва да е... Де да знам... Нещо с умствени отклонения... Малформации... Синдром на Даун... Плоскоземец... Да е платен... Или просто да обича 4-тия Райх и престъпленията му...

Добави коментар

Водещи новини