Ким Чен-ун: Северна Корея никога няма да се откаже от ядреното оръжие

  • 09 септември 2022 06:56

  • 1709
  • 4
Ким Чен-ун: Северна Корея никога няма да се откаже от ядреното оръжие
© Getty Images/Guliver (архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, заяви, че страната му никога няма да се откаже от ядрените оръжия и ракетите, от които се нуждае, за да се противопостави на военните действия от страна на САЩ, които той обвини, че провеждат кампания за натиск, целяща да отслаби защитата на Пхенян и в крайна сметка да срине авторитарното му правителство, съобщи Асошиейтед прес.

Държавните медии съобщиха днес, че Ким е направил тези коментари по време на реч в севернокорейския парламент, който вчера прие закон, който упълномощава севернокорейските военни да извършват "автоматично" ядрени удари срещу вражески сили, ако ръководството на страната бъде атакувано.

Русия купува оръжия от Северна Корея? 

Казаното от Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, подчерта нарастващото напрежение в региона, докато той ускорява разширяването на програмата си за ядрени оръжия и ракети. През последните месеци той отправя все по-провокативни заплахи за ядрен конфликт към САЩ и техните съюзници в Азия, като също така предупреждава, че Северна Корея ще използва активно ядрените си оръжия, когато бъде заплашена.

Дипломацията между Вашингтон и Пхенян не работи от 2019 г. насам заради разногласия в размяната на освобождаването на осакатяващите санкции срещу Пхенян и стъпките на Северна Корея  за ядрено разоръжаване.

През тази година Ким увеличи до рекордни темпове оръжейните си изпитания, като изстреля над 30 балистични ракети, включително първите демонстрации на междуконтиненталните си балистични ракети от 2017 г. насам.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1709 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.09.09 | 19:13

4
Ким Чен Ун правилноделаеш!!!Светът трябва да се защити от Американската Мафия!!!

2022.09.09 | 10:09

3
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУРВИИИИИИИ

2022.09.09 | 07:28

2
Спондж Боб - квадратна глАва
Сърбеца

2022.09.09 | 07:17

1
Само така, едни да за други не така ли ???

Добави коментар

Водещи новини