Япония и Израел засилват връзките си в сферата на отбраната

  • 30 август 2022 22:25

  • 1122
  • 1
Япония и Израел засилват връзките си в сферата на отбраната
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Министрите на отбраната на Япония и Израел подписаха днес споразумение засилването на сътрудничеството между двете страни в областта на отбраната, предаде БТА.

Японският министър на отбраната Ясуказу Хамада заяви, че приветства укрепването на военните връзки с Израел и че според него това е начин за реализиране на визията за "свободен и отворен Индийско-тихоокеански регион", лансирана от Япония и Съединените щати в отговор на засилващото се влияние на Китай в региона.

Израел отмени забраната за влизане на чужди граждани

Мирът и стабилността в Близкия изток ще спомогнат също и за това да има мир и просперитет в Япония, изтъкна Хамада. И двата региона имат ключови морски транспортни маршрути.

Япония и Израел, които са ключови съюзници на Съединените щати, отбелязват тази година 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения помежду си.

Израелският министър на отбраната Бени Ганц, който посети Япония, заяви на съвместна пресконференция с Хамада, че укрепването на сътрудничеството в сферата на отбраната "ще издигне 70-годишните отлични отношения между нашите страни до стратегическо ниво".

Мая Йорданова
1122 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.31 | 11:39

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Водещи новини