Тропичната буря Маон навлезе в Южен Китай

  • 25 август 2022 12:04

  • 218
  • 0
Тропичната буря Маон навлезе в Южен Китай
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Тропичната буря „Маон“ навлезе днес в провинция Гуандун, Южен Китай, след като донесе дъжд и силни ветрове в Хонконг, където фондовата борса прекрати дейността си и проведе заседание, на което съобщи, че отлага търгуването с акции и деривати заради бурята, предаде Асошиейтед прес. 

Жителите по крайбрежието на града Маомин бяха призовани да стоят далеч от брега  тази сутрин. Центърът за метеорологични обществени услуги в провинция Гуандун съобщи, че ветровете на „Маон“ са се движели със 118 километра в час и малко по малко са се изместили на северозапад с 25 км/ч. 

Тропическата буря Маон се е насочила към Югоизточен Китай

Очаква се „Маон“ да отслабне, продължавайки навътре към автономния район Гуанси, провинция Юнан и Северен Виетнам. Хонконгското правителство съобщи, че има един ранен и са постъпили сигнали за наводнение и паднало дърво. Около 140 души са преместени във временни центрове за настаняване в града, а училищата бяха затворени поне за сутрешните часове. Движението на бързи влакове и ферибот в провинция Гуандун бе временно спряно, а хора, работещи на бреговата линия са евакуирани. Летището в Шънчжън отмени полетите си от 3 ч. през нощта до 2 ч. следобед.

Властите във Филипините пък съобщават за поне трима загинали вследствие на бурята, а четирима са ранени, след като пострадаха от съборени от вятъра дървета, допълва БТА.

Буря доведе до затваряне на учебни заведения и евакуации във Филипините

Весела Найденова
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини