Китай започна тестване на риби за COVID

  • 19 август 2022 14:56

  • 954
  • 3
Китай започна тестване на риби за COVID
© Novini.bg/ Canva

Китайските власти започнаха да тестват уловена в морето риба за ковид, опитвайки се ограничат разпространението на болестта. Това  обаче предизвика подигравки в социалните медии, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32871

Видеоклипове с вземане на проба от риба в пристанищния град Сямън се споделяха масово Китай, предизвиквайки най-различни реакции. "Какво правят, когато има близък контакт? Карантинират ги в морето?" - написа един потребител. "Пращат ли ги в карантинен център, ако са позитивни?", гласи друга реакция.

Китай регистрира 564 нови случая на COVID

Политиката на Китай за ограничаване на ковид е най-строгата в света - многократно се налагат продължителни затваряния и масово тестване. Представител на здравните власти в Сямън потвърди, че се тестват не само завръщащите се рибари, но и рибата, която са уловили. „Каквото влиза в страната, трябва да бъде тествано“, каза той пред ДПА.

Тези мерки бяха предприети, след като миналия месецо кръг Цзимей издаде директива, подчертаваща опасността от незаконна търговия с чуждестранни рибари в морето. Изискванията включват тестване на хората и стоките, когато рибарите се върнат на брега с улова си, цитира БТА.

Докато голяма част от света търси начини да живее с ковид, в Китай, където вирусът беше открит за първи път през декември 2019 г., все още има строги ограничения и нулева толерантност към вируса. Въпреки тези мерки в Китай има голяма вълна от случаи и се отчита бързо разпространяване на много заразният вариант Омикрон. Националната здравна комисия в Пекин съобщи за повече от 500 нови случая и повече от 2000 асимптоматични случая днес. Много от тях са на популярния курортен остров Хайнан.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
954 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
доктора

2022.08.19 | 16:25

3
КАЗАХ ГО КАЗАХ ГО , ч е ще измислят и рибен грип
popche

2022.08.19 | 16:12

2
ТИЯ ДА СИ ТЕСТВАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МОЗЪЦИ...ЩЕ ГИ Е..БА В ЖЪЛТУРИТЕ
.

2022.08.19 | 15:55

1
Тия изтрещеа...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини