Мощна експлозия разтърси джамия в Кабул, има много жертви

  • 17 август 2022 22:10

  • 2574
  • 0
Мощна експлозия разтърси джамия в Кабул, има много жертви
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Огромна експлозия засегна джамия в Кабул по време на вечерна молитва в сряда, посочиха свидетели и от полицията, като има опасения, че има много мъртви или ранени, съобщава БНР.

Полицията съобщава за множество жертви, но не посочва брой. Служител на талибанското разузнаване каза пред Ройтерс, че до 35 души може би са били ранени или убити и броят им може да нарасне още повече.

Осем убити в атентат в Кабул

"Ал Джазира" цитира неназован висш служител, според който броят на загиналите е 20.

Спешната болница в Кабул съобщи в "Туитър", че е приела 27 пациенти, които са ранени при взрива, включително седемгодишно дете.

Свидетели са коментирали пред агенция Ройтерс, че мощната експлозия е била чута в северен квартал на Кабул, като са били счупени прозорците на близките сгради. На място са пристигнали линейки.

"Експлозия избухна в джамия... взривът доведе до жертви, но броят им все още не е ясен“, каза говорителят на полицията в Кабул Халид Задран.

Служител на талибанското разузнаване, пожелал анонимност, каза, че експлозията е избухнала в джамия сред богомолците в района Кхайр Хана в Кабул.

Имамът на джамията е сред убитите и жертвите все още могат да нараснат, добави източникът. Разузнавателни екипи са на мястото на взрива и разследванията продължават.

Други длъжностни лица в талибанското правителство не отговориха на множество искания да потвърдят броя на жертвите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини