Тайван представи най-модерния си боен самолет - Еф 16-Ви

  • 17 август 2022 21:39

  • 1637
  • 4
Тайван представи най-модерния си боен самолет - Еф 16-Ви
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Тайван представи днес своя най-модерен боен самолет - F-16 Vipers, който е американско производство и е оборудван с ракети. Това стана по време на нощна демонстрация след безпрецедентните военни учения, които Китай проведе край бреговете на острова, съобщава БТА.

Пекин извърши военни маневри по море и въздух в Тайванския проток този месец заради визитата на американски конгресмени в Тайван. Тайван пък осъществи собствени маневри, по време на които симулира отбрана срещу китайска инвазия.

Тайван провежда военни учения на фона на натиска от страна на Китай

Днес изтребител F-16 Vi - подобрена и много по-модерна версия на другите F-16, датиращи от 90-те години, беше натоварена с противокорабни ракети американско производство в рамките на учение за подготовка за бой, във военновъздушна база в окръг Хуалиен, в източната част на Тайван. Шест F-16 Vi, от които два въоръжени с ракети, излетяха после за нощни разузнавателни и тренировъчни мисии, според тайванските военновъздушни сили.

"Пред заплахата от неотдавнашните военни учения на китайските комунистически сили, ние оставаме бдителни, като същевременно установихме понятието за "бойни полета на всяко място и за тренировки във всеки момент, за да гарантираме нашата национална сигурност", се казва в изявление на тайванските сили.

Мая Йорданова
1637 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ukraina55

2022.08.30 | 10:17

4
Когато таиванците започнат да потапят китаиските кораби,китаиците ще изпаднат в страх и паника.Кумонистите са толкова тъпи че искат да си заличат расата си от лицето на земята.Хитрел е казал,ако не бяха западните сили да спасят руснаците,щяха да изгорят в нациските пещи.Да не пише в китаиския вестник, потъна великия кораб на китаи на морското дъно при кораба Москва,да си правят компания на морското дъно.

2022.08.18 | 11:52

3
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИ
Еми...

2022.08.18 | 05:18

1
Българската журнализтика в цялата ѝ мощ - "който е американско производство и е оборудван с ракети". Идиоти, откъде ви намират, честно?

2022.08.18 | 09:04

2
Рашистански трол в цялата му мощ - щом види нещо написано за Европа, Сащ, Украйна и Зеленски получава нервна криза

Добави коментар

Водещи новини