За намаляване на негативните и подсилване на положителните аспекти на Меркурий

  • 17 август 2022 12:31

  • 476
  • 0
За намаляване на негативните и подсилване на положителните аспекти на Меркурий
© Pixabay

Меркурий е управител на два знака – Близнаци и Дева. Ако Меркурий е зле разположен в личния ви хороскоп или при лоши аспекти на транзитните планети към тази планета, няма да влияе благоприятно върху личния ви живот и ще ви носи проблеми. Меркурий означава силата на интелигентността, речта, езика, изразяването и бързото мислене. Това са положителните качества, а отрицателните са – нестабилност, ненадежност, нервност, разсеяност, гняв. 

Vidhara Mool, известна още като Argyreia Speciosa, се свързва с планетата Меркурий.  Помага за намаляване на отрицателните влияния на планетата, като същевременно увеличава положителните ефекти.  Може да се снабдите с парченце корен (Jadi) от растението Argyreia Speciosa и да си го изсушите, а може да успеете да намерите в някой аюрведа магазин и да си купите готови, но такива се срещат рядко. Поклонете се на богинята Дурга и увийте Джади в зелена кърпа и я завържете на дясната ръка. 

снимка: wikipedia 

Vidhara Mool също така помага за лечение на заболявания, причинени от лошото въздействие на Меркурий, като язви, нервни заболявания, киселинност и кръвно налягане, това са само няколко от всички.

Корените на Argyreia Speciosa действат като кардиотоник и следователно са полезни при сърдечни заболявания и слабост. Помага при отслабване, затова се ползва при затлъстяване. Предписва се също при захарен диабет, инфектирани рани, кашлица, бронхит, фарингит, белодробна туберкулоза, сифилис.

Планетарна връзка:

Джади от Argyreia Speciosa  е свързана с планетата Меркурий

Предназначение:

За намаляване на лошите ефекти на Меркурий, лечение на заболявания като язви, киселинност, кръвно налягане и др.

Начин на употреба:

Увийте в зелена кърпа и завържете на дясната китка/рамо

Какво е Jadi?

Джади е част от изсушен корен на дадено растение, може да се използва като заместител на скъпоценните камъни според ведическата астрология. Може да се носи за успокояване на вредните ефекти на планетите и преодоляване на физически заболявания и разстройства. Носенето на тези корени успокоява планетите по много начини, което води до постепенна промяна и мир. Корените Джади се оказват понякога по-ефективни от други ритуали. Те са дар от природата за нас.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
476 0

Свързани новини

Водещи новини