Бил Гейтс иска да задълбочи партньорството си с Южна Корея в сферата на здравеопазването

  • 16 август 2022 17:50

  • 1021
  • 1
Бил Гейтс иска да задълбочи партньорството си с Южна Корея в сферата на здравеопазването
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Бил ГейтсБил ГейтсУѝлям Хѐнри Гейтс III (на английски: William Henry Gates III, по-известен като Бил Гейтс) призова днес Южна Корея да даде своя принос за увеличаване на международните усилия за предотвратяване на инфекциозни заболявания като ковид, подчертавайки необходимостта светът да бъде по-добре подготвен за следващата пандемия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В реч пред южнокорейския парламент в Сеул американският милиардер се обяви за по-силно глобално сътрудничество, включително в областта на разработването на ваксини, които биха били ефективни за по-широк спектър от коронавируси, за да премине човечеството през този "кризисен момент" в световното здравеопазване.

Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" и южнокорейското правителство поеха ангажимент за партньорство, насочено към справяне с разликите между здравните системи на отделните държави и в подкрепа на усилията за изкореняване на инфекциозни болести в развиващите се страни, обяви съоснователят на софтуерния гигант "Майкрософт".

Бил ГейтсБил ГейтсУѝлям Хѐнри Гейтс III (на английски: William Henry Gates III, по-известен като Бил Гейтс) отбеляза силата на Южна Корея в областта на здравеопазването, проучванията и производството на ваксини. Той приветства обещанието на страната да дари 200 милиона долара за подкрепяната от ООН програма КОВАКС, която осигурява ваксини срещу ковид на по-бедни държави.

Бил Гейтс дарява 20 милиарда долара за облекчаване на "тежките страдания" по света

След това Бил ГейтсБил ГейтсУѝлям Хѐнри Гейтс III (на английски: William Henry Gates III, по-известен като Бил Гейтс) се срещна с президента на Южна Корея Юн Сук-йол, който обясни плановете на правителството за насърчаване на биомедицинския сектор и изрази готовност за по-нататъшно сътрудничество с фондацията на милиардера филантроп за "подобряване на здравето на" хората по света.

Гейтс нарече Южна Корея "добър партньор" на неговата фондация в здравни проекти, включително в разработването на по-достъпни ваксини срещу КОВИД-19 и борбата срещу ХИВ, маларията и туберкулозата. "Надяваме се, че можем да направим повече заедно", казал той, цитиран от канцеларията на южнокорейския президент.

Константин Тодоров
1021 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.16 | 19:06

1
ще има един е,,,бан ама кой щее?

Добави коментар

Водещи новини