Възможна е среща между Си Цзинпин и Байдън?

  • 12 август 2022 20:56

  • 1220
  • 2
Възможна е среща между Си Цзинпин и Байдън?
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Китайски официални представители планират евентуално пътуване на китайския президент Си Цзинпин до Югоизточна Азия през ноември. Ако това се осъществи, пътуването би било първото зад граница на китайския лидер от началото на пандемията от COVID-19, предаде Ройтерс.

По време на това пътуване би могла да се осъществи и среща на Си с президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, съобщава в. "Уолстрийт джърнъл".

Байдън казал на Си Цзинпин, че американската позиция относно Тайван не се е променила

Екипът на Байдън от дълго време иска да организира подобно нещо, но все още не е потвърдил, че подобна среща между двамата ще има. Според запознат с въпроса представител на Белия дом администрацията продължава да работи за нейното реализиране, а Байдън е отворен към идеята за подобна среща със Си, която би могла да се състои в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Индонезия през ноември.

Си и Байдън обсъдиха въпроса за подобна среща по време на телефонния си разговор на 28 юли, продължил над два часа и посветен на визитата на Нанси Пелоси в Тайван, както и на други теми, припомня БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1220 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.13 | 09:28

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИ
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.13 | 05:19

1
Еми, трябва да се поправят мостовете, които Си дзинпън разруши с подкрепата за рашистката педерация през февруари. Видя се, че тя затъна, че ЕС и НАТО станаха само по-силни, че китай нема яйца да свали на Пелоси самольота... Ся почва умилкването и примиряването.

Добави коментар

Водещи новини