Въпреки нарасналите случаи на ковид започва сезонът на ваканциите в Япония без никакви антиковидни рестрикции

  • 11 август 2022 12:08

  • 340
  • 3
Въпреки нарасналите случаи на ковид започва сезонът на ваканциите в Япония без никакви антиковидни рестрикции
© Getty Images

Летният сезон на ваканциите и почивките в Япония започна с пълна сила днес, а резервации за вътрешните полети и за влаковете достигнаха своя връх. Летовниците и пътуващите се възползват от липсата на ковид рестрикции за първи път от три години, предаде агенция Киодо.  

И докато много хора се отправят на почивка зад граница, случаите на ковид в Япония остават високи, достигайки дори рекордни нива през последните седмици.  Токийската централна железопътна гара днес бе препълнена с народ.

Нацуки Като, който отива при родителите си за първи път от три години в западната префектура Хирошима казва: „Искам да избегна тълпите заради трите ми деца и да им позволя, доколкото мога, да усетят какво е да живееш в провинцията“. Той разказва, че най-голямото му дете е на пет години и родителите му ще са изненадани да видят колко е пораснало.

Запазените места за високоскоростния влак, свързващ Токио с Осака, бяха почти изчерпани сутринта.

Препълнено с пътници е и международното столично летище, допълва БТА.

Японският информационен център за пътния трафик съобщи за 20-километрови задръствания на магистрала „Канецу“, която свързва Токио и префектурата Ниигата, както и на магистралата „Томей“, свързваща столицата с централни японски градове. Очаква се до идната сряда да има четворно повече десеткилометрови задръствания по магистралите спрямо същия период на миналата година.

Според данни от миналия месец на японските железници запазените места за седмицата за влака-стрела "Шинкансен" и за местните влакове са с 2,69 пъти повече спрямо същия период на миналата година и отчитат ръст от около 60 процента спрямо същия период през 2018 г.

Резервациите за вътрешни полети, изпълнявани от авиокомпаниите „Ол нипон еъруейс“ и „Джапан еърлайнс“, са сега около 80 % от нивото през от 2019 г.

Последвайте канала на

Весела Найденова
340 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.11 | 13:37

3
Идат трибуналите. Нормалните хора, трябва да сме сигурни, че такъв психопатски произвол и репресии няма да се повторят никога.
Цяла крайбрежна зона е тоалетна за домашни любимци

2022.08.11 | 12:23

1
Хора в България целува куче, спя с куче, плуват в морето с куче, деца и кучешки изпражнения! Има свинство и антисанитария! Цяла крайбрежна зона е тоалетна за домашни любимци и няма никакви мерки срещу свини и антисанитарии.

2022.08.11 | 13:37

2
гледал ли си жената котка :)

Добави коментар

Водещи новини