Япония екзекутира 39-годишен мъж, убил 7 души

  • 26 юли 2022 11:49

  • 1896
  • 0
Япония екзекутира 39-годишен мъж, убил 7 души
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Япония екзекутира 39-годишен мъж, убил седем души в Токио през 2008 г. Томохиро Като извърши едно от най-шокиращите масови убийства в новата история на страната, пише Дарик.

През 2008-а той се вряза с камион в тълпа пешеходци по време на обяд в търговския район Акихабара, убивайки трима души. След това започна да сече минувачите с кама, убивайки четирима и ранявайки други осем човека.

По това време Като е на 25 години. Той беше задържан от полицията на местопрестъплението и по-късно призна престъпленията си в процеса, като каза, че е жертва на онлайн тормоз, който събудил агресията у него.

Рекордна масова екзекуция в Саудитска Арабия

По-късно стана ясно, че има замесена и жена, с която убиецът имал онлайн връзка. Тя обаче рязко спряла да му пише, след като той и изпратил своя снимка, което довело до проблеми със самочувствието му.

Престъплението предизвика много дебати в японското общество по онова време относно случайни убийства, онлайн влияние и провали в подкрепата за психичното здраве на младите хора.

Във вторник, осем години след като Томохиро Като беше осъден на смърт, правителството потвърди, че е наредило екзекуцията му.

Росица Валентинова
1896 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини