Оператор на сайт за детска порнография получи 2-годишна присъда за укриване на доходи

  • 05 юли 2022 19:42

  • 755
  • 3
Оператор на сайт за детска порнография получи 2-годишна присъда за укриване на доходи
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Двайсет и шест годишен мъж, поддържал един от най-големите сайтове за сексуална злоупотреба с деца, беше осъден на две години затвор за укриване на незаконно придобити доходи, предаде Йонхап.

Централният окръжен съд на Сеул лиши от свобода Сон Джонг-у, който вече е излежал 18-годишна присъда за поддръжка на сайта, чрез който са били разменяни видеоматериали с деца, жертви на сексуална злоупотреба. Той освен това трябва да плати 5 милиона вона глоба.

Сон бе освободен през юли 2020 г., след като излежа присъдата си за поддръжка на сайта в тъмната мрежа. Повече от 250 хиляди видеа на сексуални злоупотреби с малолетни са били качени и продадени на повече от 1,28 милиона души. 

Два месеца преди освобождаването на Сон неговият баща подава сигнал, обвинявайки сина си в укриване на доходи от престъпна дейност. Целта е била синът да не може да бъде екстрадиран в САЩ, където срещу е повдигнато обвинение. Министърът на правосъдието на Южна Корея е отхвърлил искането за екстрадирането му в САЩ. 

Днес съдът призна Сон за виновен в укриване на около 400 милиона вона, спечелени от детски порнография, превръщайки ги в криптовалути. Признат е за виновен и за използване на 5,6 милиона вона, получени от престъпна дейност, за онлайн хазарт. 

Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в размер на 14,5 милиона евро

„Обвиняемият е решил да прикрие приходите си от престъпна дейност от момента, в който за първи път се е включил в управляването на детски порнографски сайт. Скрил е постъпленията си чрез сложни трансакции по методичен и сложен начин“, се казва се в решението на съда.

Първоначално Сон беше арестуван през март 2018 г., когато министерството на правосъдието на САЩ проследи обмяната на криптовалута. Правораздавателни органи от много страни работиха заедно, за да спасят поне 23 непълнолетни жертви. Стотици хора в много държави бяха арестувани за използването на сайта. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
755 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Viliaаna

2022.11.19 | 16:34

3
ДОБРЕ АНТОНИЯ ИСКАМ ДА РАЗДЕЛЕНИ
Ивана

2022.07.05 | 20:47

1
На 8 години ли е влязъл в затвора?!

2022.07.05 | 22:47

2
18 месечна, нали знаеш, развален телефон от сбъркан превод

Добави коментар

Водещи новини