Си Цзинпин: Истинската демокрация в Хонконг започна след връщането му на Китай

  • 01 юли 2022 11:26

  • 987
  • 2
Си Цзинпин: Истинската демокрация в Хонконг започна след връщането му на Китай
© Getty Images (архив)

Истинската демокрация в Хонконг започна след връщането му на Китай, заяви китайският президент Си Цзинпин на церемонията по случай 25-ата годишнина от връщането на града от Великобритания на Китай, предаде Франс прес.

,,След завръщането в Родината Майка жителите на Хонконг станаха господари на собствения си град. Истинската демокрация в Хонконг започна в този момент'', изтъкна Си.

Няма никаква причина за промяна на принципа "една държава, две системи", съгласно който Хонконг разполага с автономия. Този модел е една много добра система, няма никаква причина да го променяме и той трябва да бъде съхранен в дългосрочен план, каза Си, като подчерта, че всичко, което е направил Пекин, е било за доброто на Хонконг.

Очаквано: Джон Ли бе избран за ръководител на Хонконг

По-рано днес Си участва и в церемонията по встъпването в длъжност на новия ръководител на правителството на Хонконг Джон Ли, бивш служител на силите за сигурност.

Присъствието на Си е повод за демонстриране на факта, че Комунистическата партия на Китай си е върнала контрола върху града след вълната от демонстрации в подкрепа на демокрацията през 2019 г., отбелязва БТА.

Владимир Василев
987 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.02 | 11:34

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ
Еми...

2022.07.01 | 11:41

1
Да, тогава почнаха да бият, да затварят, да "изчезват" недоволните, да забраняват "неудобни" кандидати, да фалшифицират избори и въобще да ползват целия инструментариум на Чайниз Демокраси. Само не са изкарали още старите танкове. Даже песен има такава, youtube.com/watch?v=FfIZr38DLSg

Добави коментар

Водещи новини