Северна Корея може би се готви да обяви победа в борбата с коронавируса

  • 21 юни 2022 06:52

  • 2151
  • 2
Северна Корея може би се готви да обяви победа в борбата с коронавируса
© Gettyimages/архив

Северна Корея призна само преди месец, че КОВИД-19 е достигнал нейната територия, след като отричаше наличието на случаи в продължение на над 2 години, но е възможно Пхенян вече да се готви да обяви победа над епидемията, съобщи БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Севернокорейските медии съобщават, че страната е избегнала масовите смъртни случаи - които мнозина очакваха в нация с една от най-лошите здравни системи в света, ограничен или нулев достъп до ваксини и това, което външни наблюдатели смятат за отдавнашно пренебрегване на страданията на народа си.

Според ежедневните съобщения в медиите обаче изглежда, че Пхенян ще победи напълно вируса, отнел живота на над 6 милиона души по света. Броят на дневните случаи спада рязко и макар че 18% от 26-милионното население е съобщавало за симптоми, за които се предполага, че се дължат на КОВИД-19, починалите са по-малко от 100 души.

Южнокорейското правителство и някои експерти смятат, че е възможно Корейската народнодемократична република да обяви скоро, че е победила вируса - благодарение, разбира се, на силното и мъдро лидерство на Ким Чен-ун.

КНДР с нов спад на заразени с треска

Не е сигурно обаче дали Пхенян ще обяви официално победа. Според някои експерти това ще лиши правителството от полезен инструмент за контрол и може да го изложи на присмех, ако продължат да се появяват случаи.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
2151 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
четете края оФци

2022.06.21 | 09:01

2
Според някои експерти това ще лиши правителството от полезен инструмент за контрол и може да го изложи на присмех, ако продължат да се появяват случаи.

2022.06.21 | 08:00

1
Тези може да си обявяват и среща с извънземни, стига да прави четки на партията

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини