КНДР с нов спад на заразени с треска

  • 19 юни 2022 07:01

  • 1506
  • 0
КНДР с нов спад на заразени с треска
©
Слушай новината Слушай новината

Новите предполагаеми случаи на COVID-19 в Северна Корея паднаха под 20 000 за денонощие към неделя, според държавни медии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32013

Повече от 19 310 души са показали симптоми на треска за 24-часов период до 18 часа за предния ден, съобщи официалната Корейска централна новинарска агенция (KCNA), като цитира данни от държавния щаб за превенция на спешни епидемии.

Той не предостави информация за нови смъртни случаи. Към сряда броят на смъртните случаи е 73, като смъртността е 0,002 процента.

Под 60 000 новозаразени с треска в КНДР

Общият брой на случаите на треска от края на април достигна над 4,62 милиона, от които над 4,58 милиона са се възстановили, а най-малко 33 780 все още се лекуват.

KCNA също така заяви напредък в усилията за ограничаване на разпространението на "остра чревна епидемия", съобщена в югозападния район миналата седмица.

"Кризата на общественото здравеопазване се разсейва в КНДР", се казва в англоезична статия.

Централният сектор за спешна превенция на епидемията стартира кампания за лечение на пациенти, като изпрати съответните служители и екипи за бърза колективна диагностика на националния хигиенен и противоепидемичен център в районите в провинция Южен Хванхе, където е възникнала остра чревна епидемия, и направи епидемиологична проучване на жителите и проверка на хора с треска."

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
1506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини