Северна Корея е изстреляла залп от 8 балистични ракети

  • 05 юни 2022 06:31

  • 1312
  • 3
Северна Корея е изстреляла залп от 8 балистични ракети
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Северна Корея е изстреляла залп от осем балистични ракети с малък обсег, предадоха световните агенции, като се позоваха на южнокорейските сили и на японски правителствени източници

Ракетите са били изстреляни в интервал от около 35 минути, от района на Сунан, близо до столицата Пхенян, по посока на морето, край източните брегове на страната. На корабите, намиращи се в района, където може да са паднали отломките от тях, се препоръчва да не се доближават до тях. Смята се, че изстреляните балистични ракети са паднали извън японската изключителна икономическа зона, посочва БТА.

Нелепо! Северна Корея води Конференцията за ядрено разоръжаване на ООН

От началото на годината Северна Корея извърши 18 ракетни изпитания. Последното беше на 25 май, когато тя изстреля три балистични ракети, сред които и една междуконтинентална.

Специалният представител на САЩ за Северна Корея Сун Ким се срещна с южнокорейския си и японския си колега Ким Гун и Фунакоши Такехиро в Сеул в петък, за да обсъди подготовката за всякакви непредвидени ситуации на фона на признаците, че Северна Корея подготвя ядрено изпитание, което ще бъде първото от 2017 г. насам.

Новото ракетно изпитание  идва ден, след като американският самолетоносач "Роналд Рейгън" приключи тридневни военни учения с Южна Корея във Филипинско море. Това бе първото учение, в което участваше самолетоносачът от ноември 2017 г. насам.

Южна Корея и САЩ организираха за пръв път от 4 г. съвместни военни учения с участието на самолетоносач

Владимир Василев
1312 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.06.05 | 10:25

3
Другарят Ким е готов по всяко време да удря по Краваристан и локалките му кочини-подлоги - Япония и Южна Корея.

2022.06.05 | 09:48

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИИИ
Я

2022.06.05 | 08:12

1
И ние ще стигнем Северна Корея, както се развиват нещата. За нищо не мислиш, всичко ти нарежда дембелчо, мечта живот

Добави коментар

Водещи новини