Северна Корея увери, че ситуацията с коронавируса е "под контрол"

  • 24 май 2022 08:11

  • 1454
  • 0
Северна Корея увери, че ситуацията с коронавируса е "под контрол"
© Getty Images/Guliver (архив)

Северна Корея увери днес, че ситуацията с коронавируса е "под контрол", предаде Ройтерс, като се позова на държавната информационна агенция КЦТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32649

Затворената комунистическа държава призна на 12 май за първи случаи на коронавирус на своя територия - повече от две години след началото на пандемията. Това предизвика сериозни опасения на фона на липсата на ваксини, лошото състояние на здравната система и потенциалния недостиг на храни в страната с население от над 25 милиона души.

Броят на хората с "треска" в Северна Корея достигна 2,8 милиона души

КЦТА съобщи за още 134 510 човека "със симптоми на треска", без да уточни колко от тях са дали положителен тест за коронавирус. Севернокорейската държавна медия обаче отбеляза стабилна низходяща тенденция, като броят на новите случаи е под 200 хиляди трети пореден ден.

Потвърдените случаи на хора "със симптоми на треска" в Северна Корея вече са общо 2.95 милиона. 2.54 милиона души вече са се възстановили. Броят на починалите остана непроменен - 68.

КЦТА похвали "успехите" в борбата с епидемията, които обясни с предприетите от властите спешни мерки, които според нея са довели до драстичен спад на новозаразените и смъртните случаи и до увеличаване на излекуваните. Това "доведе до ефективно ограничаване и контролиране на разпространението на пандемичната болест и поддържане на ясно стабилна ситуация", увери севернокорейската държавна информационна агенция.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини