Властите в Северна Корея: Пийте чай срещу треската!

  • 20 май 2022 15:05

  • 820
  • 3
Властите в Северна Корея: Пийте чай срещу треската!
© Getty (архив)

"Властите в Корейската народнодемократична република (КНДР) призоваха гражданите на страната да пият чай срещу треската, както Пхенян нарича COVID-19", предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

"В изданието на Корейската трудова партия "Ронгон Симбун" се отправи апел към хората да пият топли напитки. В обширен материал на вестника се посочва, че най-добър ефект имат чайовете от джинджифил, върбови листа и растението орлови нокти. Топлите напитки облекчават някои симптоми на коронавирусната инфекция (възпалено гърло, кашлица и други), но не са лекарство", посочи още британската медия.

"КНДР също заяви, че срещу болестта помагат и гаргарите със солена вода. Официозът цитира мъж и жена, които сутрин и вечер са правели гаргари и по този начин са се предпазили от болестта", добави Би Би Си и поясни, че плакненето на устната кухина и гърлото прочиства от вируси, но не е ефективно средство за предпазване от COVID-19.  

"Пхенян препоръча на хората да вземат болкоуспокояващи лекарства и антибиотици. Ако първите медицински препарати свалят високата температура и облекчават болките в ставите, то вторите са абсолютно неефикасни срещу COVID-19", допълни медийната корпорация от Обединеното кралство.

Северна Корея официално призна, че в страната има болни и жертви на COVID-19 повече от две години след като Световната здравна организация (СЗО) на 13 февруари 2020 г. обяви ситуацията с болестта за пандемична.

Ким Чен-ун за първи път се появи с маска, нареди елиминиране на коронавируса

"Официално здравеопазването в азиатската комунистическа страна е безплатно. Бегълци от КНДР разказаха как са били принуждавани да плащат под масата, за да получат качествено медицинско обслужване. Емигранти също заявиха, че лекарства и ваксини срещу COVID-19 са се доставяли контрабандно и са отивали директно за Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, и най-близкото му обкръжение", посочи още Би Би Си.

Според базираната в Лондон медия Китай, Южна Корея и СЗО са предложили на Северна Корея около 3 милиона дози ваксини, но Пхенян е отклонил доставките.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
820 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.05.20 | 16:05

1
Пратете им дъртия мангър .

2022.05.22 | 17:35

3
По добре да им пратим плешивия генерал и мостакатия алкохолик
Eми...

2022.05.22 | 09:50

2
извън маркетинга и политиката, виpусни наcтинки се "лекyват" така. За пост вирyсните възпaления, се пoлзват антибиoтици.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини