Американският президент на посещение в Южна Корея и Япония

  • 20 май 2022 09:56

  • 233
  • 2
Американският президент на посещение в Южна Корея и Япония
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в замина на посещение в Южна Корея и Япония, предаде БТА. 

АФП отбелязва, че целта на визитата е да затвърди лидерството на САЩ в Азия в момент, когато вниманието на Белия дом е изтеглено към Русия и Европа на фона на нарастващата военна и търговска мощ на Китай и опасенията от севернокорейски ядрен опит по време на пътуването.

САЩ са разположили в Южна Корея близо 30 000 военни, някои от които Байдън ще посети по време на пътуването. 55 000 души наброява американският контингент в Япония, посочва АФП.

Белият дом: Възможно е Северна Корея да извърши ядрен опит по време на обиколката на Джо Байдън в Източна Азия

По-рано през седмицата властите в Сеул предупредиха, че в случай на севернокорейска провокация имат план Б. Той предвижда готовност за отбрана на обединените сили на САЩ и Южна Корея, на командните и контролните системи, дори ако това изисква промяна на графика на посещението на Байдън, каза високопоставен южнокорейски представител.

Американски разузнавателни данни сочат, че Северна Корея може да извърши изпитание на междуконтинентална балистична ракета, съобщи Ройтерс. Агенциите припомнят, че междувременно Северна Корея съобщава, че се бори с Covid вълна.

Теодора Александрова
233 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.20 | 15:51

2
ми са ако го хване маймунската шарка!
ще ги клати

2022.05.20 | 13:29

1
за помощи за украйна маймунски изпълнения

Добави коментар

Водещи новини