Шанхай позволява на финансовите институции да възобновят работата си, докато поетапно облекчава локдауна

  • 18 май 2022 12:19

  • 357
  • 0
Шанхай позволява на финансовите институции да възобновят работата си, докато поетапно облекчава локдауна
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Властите в Шанхай дадоха одобрение на 864 от финансовите институции в града да възобновят работата си, докато постепенно облекчава локдауна, наложен преди седем седмици в целия град. Това казаха три източника, запознати с въпроса пред Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Този ход е част от плана на властите за отваряне и връщане към нормалния живот на жителите на града, след като блокирането беше въведено, за да се ограничи едно от най-големите огнища на заразени с коронавирус в Китай от началото на пандемията.

Китайската валутна търговска система (CFETS), Шанхайската фондова борса, Шанхайската борса за фючърси (ShFE) и Китайската борса за финансови фючърси бяха сред финансовите институции, включени в "белия списък" на компаниите, на които е разрешено да възобновят дейността си. Списъкът е публикуван от регулаторното Общинското бюро за финансова работа в Шанхай и предоставен от източниците на Ройтерс.

"Комуникационната банка" (Bank of Communications), както и клоновете в Шанхай на други държавни кредитори, включително "Банк ъф Чайна" (Bank of China), "Индустриалната и търговска банка на Китай", "Земеделска банка на Китай" (ABC) и "Китайска строителна банка" (CCB) също попадат в списъка.

Приоритет се дава на финансовите институции, които извършват бизнес дейности или системни операции в цялата страна, казаха източниците, докато тези, които предоставят ключова финансова подкрепа на компаниите за възобновяване на работа, също са взети предвид.

Шанхай ще започне постепенно отваряне след седмици строг локдаун

Властите в Шанхай планират да публикуват и занапред "бели списъци" на седмична база, което позволява на повече финансови фирми да възобновят дейността си, според съобщението на регулаторната общинска институция. 

Повече от 20 000 банкери, търговци и други финансови служители са спали в офисите си в шанхайския финансов район квартал Луджиадзуи от края на март, за да продължи финансовият център на Китай да работи, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини