Нови ковид ограничения в Пекин

  • 09 май 2022 13:57

  • 584
  • 0
Нови ковид ограничения в Пекин
© Getty Images

Милиони жители на Пекин от днес работят от вкъщи след въвеждането на пореден пакет от мерки срещу ковид и 22-милионната китайска столица заприлича на град призрак, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32517

От два месеца Китай е изправен пред най-тежката епидемична вълна от появата на първото огнище на зараза в началото на 2020 г. Въпреки че броят на заразените остава малък в световен мащаб, китайските власти прилагат стриктно политиката си за „нулев“ ковид и въвеждат локдаун в цели градове, веднага щом се появят дори няколко случая.

4333 са новозаразените с COVID-19 в Китай

След Шанхай, града с най-голямо население в страната, който е в локдаун от началото на април, от една седмица и Пекин е обект на ограничения за придвижване и много обществени места (ресторанти, кафенета, спортни и фитнес зали) са затворени. Днес властите ограничиха строго достъпа до услуги, които не са от първа необходимост в района Чаоян – най-гъстонаселения и най-натоварения в столицата, където някои предприятия трябва да намалят нормалната си работа до 5 процента.

В резултат, оживеният търговски квартал Санлитун в Източен Пекин тази сутрин е безлюден, отбелязва кореспондент на Франс прес. На обичайно много посещавания магазин на „Епъл“ беше разпредено да затвори няколко минути след отваряне.

Пекин съобщи днес за 49 нови случаи на зараза през последното денонощие, допълва БТА.

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини