Тайван намалява карантината за пристигащите пътници въпреки ръста на новите случаи на COVID-19

  • 03 май 2022 11:08

  • 1002
  • 0
Тайван намалява карантината за пристигащите пътници въпреки ръста на новите случаи на COVID-19
© Getty Images

Тайван обяви днес, че намалява от 10 на 7 дни задължителната карантина за всички пристигащи пътници, което е поредното облекчаване на мерките в опит да се  възобнови нормалният живот въпреки ръста на новите случаи на местно предаване на COVID-19, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 789

Тайпе остави в сила карантинните правила, след като много други държави в Азия ги разхлабиха или премахнаха, макар че през март веднъж вече съкрати продължителността на самоизолацията за пристигащи пътници от две седмици на 10 дни.

Тайван регистрира близо 125 000 случая на местно предаване на COVID-19 от началото на тази година, което се дължи на по-заразния вариант Омикрон, но след като повече от 99 процента от тях се оказаха безсимптомни или с леки симптоми, властите облекчиха ограниченията вместо да ги затегнат, наричайки това "новия тайвански модел".

Тийнейджър е глобен с 51 000 долара за нарушаване на карантината в Тайван

Тайванският Център за управление на епидемиите съобщи, че облекчаването на карантинните мерки, което влиза в сила от следващия понеделник, е предприето заради късия инкубационен период на варианта Омикрон.

Всички пристигащи пътници обаче все още ще трябва да си правят писиар тестове след пристигане в Тайван, а на седмия ден от карантината ще могат да излязат от нея само ако дадат отрицателен бърз тест, съобщи центърът. Изискването за отрицателен писиар тест, направен преди пристигането, също остава в сила, допълва БТА.

Весела Найденова
1002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини