Полицията задържа девет души във връзка със срутването на сграда в Централен Китай 

  • 01 май 2022 17:03

  • 1634
  • 1
Полицията задържа девет души във връзка със срутването на сграда в Централен Китай 
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Китайската полиция арестува собственика на сградата, която се срути в китайския град Чанша преди два дни, както и още осем души, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията и държавните медии. При инцидента бяха затрупани десетки хора и много все още са в неизвестност. 

Полицията съобщи, че освен собственика на сградата е задържала и трима души, които са отговаряли за проектирането и построяването ѝ. Арестувани са и пет човека по обвинение, че са направили грешна оценка на безопасността на хотелската част в сградата, която е разположена между четвъртия и шестия етаж. 

Държавната телевизия Си Си Ти Ви днес съобщи, че от руините е извадена още една жена, която е откарана в болница в стабилно състояние, с което общият брой на спасените достигна шест души.  

Към края на вчерашния ден 20 души все още бяха затрупани под руините на сградата, а 39 се водеха за изчезнали, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Петима спасени и десетки изчезнали след срутване на сграда в Китай 

 

Константин Тодоров
1634 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АнатемаЦвъки

2022.05.02 | 06:46

1
Преди 17г.мизерникът Цвъки(Молитвената закуска),в качеството си на зам-.кмет,без да са приключили огледите и без разрешение разпореди на сиганите да изчистят руините на рухнала сграда на "Алабин",убила две млади жени,като по този начин бяха заличени следите от престъплението .Да сте чули да му е потърсена отговорност?

Добави коментар

Водещи новини