Властите на Шанхай започват от днес да разхлабват антиковидните мерки

  • 11 април 2022 12:21

  • 273
  • 0
Властите на Шанхай започват от днес да разхлабват антиковидните мерки
©
Слушай новината Слушай новината

Властите на китайския финансов център Шанхай започват от днес да разхлабват антиковидните мерки в някои райони, въпреки че регистрираха над 25 хиляди нови случая на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Решението на властите е продиктувано от необходимостта нормалният живот в града да бъде възстановен след повече от две седмици, през които действаха по-строги коронавирусни ограничения.

Съгласно новите правила шанхайските власти класифицират жилищните райони в три категории съобразно степента на риска от заразяване. Идеята на това разделение е да бъде дадена възможност на хората, живеещи в райони без случаи на заразяване, да извършват "подходящи дейности" в кварталите си, заяви представителят на местните власти Гу Хунхуей.  

Шанхай ще продължи да прави тестове за ковид на всичките си жители

"Всеки окръг ще обяви имената на районите, които принадлежат към трите групи, като за целта ще бъдат създавани три списъка, които ще бъдат оповестявани своевременно", изтъкна Гу на брифинг. 

Въвеждането на новата система ще донесе облекчение в живота на част от 25-те милиона жители на Шанхай, които бяха подложени на локдаун заради най-сериозното увеличение на броя на заразените с коронавирус в града от началото на коронавирусната пандемия в края на 2019 г., отбелязва Ройтерс.  

Гу съобщи още, че шанхайските власти са разделили града на 7624 района, в които ще продължат да действат строги антиковидни ограничения, 2460 района, в които ще бъдат правени проверки след една седмица без нови случаи на заразяване, и 7565 района, в които ограниченията спират да действат след две седмици без случай на заразяване.  

Последвайте канала на

Калина Христова
273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини