Япония се готви за възможна визита на Джо Байдън в края на май

  • 01 февруари 2022 06:45

  • 1119
  • 0
Япония се готви за възможна визита на Джо Байдън в края на май
© Getty Images

Япония се готви за възможна визита на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в края на май, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Йомиури", който на свой ред се позовава на свои източници от японското правителство.

Очаква се при визитата си в Япония на Байдън да обсъди с японски представители въпроси, свързани с регионалната политика, Китай и Северна Корея. Посещението ще е първото на Байдън като президент и ще се състои по едно и също време със среща в Япония на лидерите на Япония, Индия, Австралия и САЩ.

Байдън: Русия ще си плати, ако нападне Украйна

Байдън и японският премиер Фумио Кишида преди две седмици проведоха първия си обстоен разговор, откакто Кишида дойде на власт миналата година, като се споразумяха да засилят сътрудничеството между страните си по икономически въпроси и въпроси, свързани със сигурността, като например заплахите от Китай, Северна Корея и Русия. Байдън прие тогава покана да посети Япония, като изтъкна, че визитата ще се състои в късната пролет, заяви високопоставен американски представител, предаде БТА.

Теодора Александрова
1119 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини