Огромен интерес към третите дози ваксина в Япония

  • 31 януари 2022 12:00

  • 230
  • 1
Огромен интерес към третите дози ваксина в Япония
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Токио стартира масова кампания за поставяне на подсилващи дози ваксина срещу Covid-19 във временен център, управляван от военните, предаде Асошиейтед Прес.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 800

През декември Япония започна да поставя бустери на медицинските работници, но досега само 2,7% от останалото население си е сложило такива. Страната забави решението за намаляване на интервала между първите две дози и подсилващата на шест месеца от първоначалните осем.

Търсенето на ваксините е голямо. Онлайн резервациите за часове започнаха в петък, всички 4300 свободни за тази седмица бяха запълнени в рамките на 9 минути. Центърът предоставя ваксината, произведена от Moderna.

Хората на 65 и повече години обаче могат да си поставят подсилващи инжекции и на други места.

Япония разширява антиковидните ограничения заради Омикрон

Центърът за ваксинация в Токио, управляван от японските военни, заработи отново в понеделник, след като беше затворен в края на ноември. През тази седмица в него ще се ваксинират около 720 души на възраст 18 и повече години на ден, а през следващия месец броят им ще нарасне до над 2000 на ден. Друг военен център в Осака ще започне поставянето на трети дози през следващата седмица.

Калина Христова
230 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
трета доза

2022.01.31 | 12:11

1
Тва е така, щото японците са проста нация и обичат да се убиват с нетествани препарати, нале, копейкинци? Затова живеят по-бедно, по-малко и боледуват повече от умния Ганьовец. Нале?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини