Делхи обяви край на полицейския час през уикендите след спад на случаите на коронавирус

  • 28 януари 2022 08:51

  • 236
  • 0
Делхи обяви край на полицейския час през уикендите след спад на случаите на коронавирус
© Getty Images/Guliver (архив)

Индийската столица Делхи обяви смекчаване на наложените заради КОВИД-19 ограничения и край на полицейския час през уикендите, наложен от началото на януари, след като страната регистрира забавяне на темпото на разпространение на епидемията, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31498

Местните власти премахнаха наложените на пазарите ограничения за броя на клиентите и позволиха на ресторантите отново да отворят врати. Нощният полицейски час обаче ще остане в сила за всички жители на столицата, освен за тези, чиято работа е от първа необходимост.

"Предвид спада на броя на позитивните случаи беше решено да се смекчават прогресивно ограниченията, като същевременно се бди за спазване на социалната дистанция", заяви управителят на Делхи Анил Байджал.

Индия започна да поставя бустерни дози срещу COVID-19

Индия регистрира вчера 573 смъртни случая и над 285 000 новозаразени, което е значителен спад спрямо данните от преди седмица.

"Изглежда, че през последните пет до седем дни случаите на КОВИД се стабилизират...но трябва да запазим бдителност и да вземем предпазни мерки", заяви на пресконференция Лав Агарвал, представител на здравното министерство.

Здравните власти продължават да регистрират всеки ден по над четвърт милион случая в страната, но в сравнение с миналата година броят на починалите е по-малък. Преди година епидемията отне живота на 200 000 души за няколко седмици, като претовари болниците и крематориумите.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини