Япония увеличи двойно префектурите, където са в сила строги ограничения заради коронавируса

  • 25 януари 2022 15:55

  • 1307
  • 0
Япония увеличи двойно префектурите, където са в сила строги ограничения заради коронавируса
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Японското правителство увеличи днес повече от два пъти броя на префектурите, където са в сила строги ограничения с цел овладяване на разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31529

Това стана в деня, когато страната, обхваната от епидемична вълна, предизвикана от варианта Омикрон, отчете рекордните от началото на пандемията над 60 хиляди новозаразени за 24-часов период.

Правителствена здравна комисия одобри разширяването на обхвата на строгите мерки с още 18 префектури, включително Осака и Киото на запад. Това означава, че рестрикциите вече са в сила в 34 от общо 47 префектури.

Ограниченията бяха въведени днес и ще останат до 20 февруари. Губернаторите на съответните префектури ще имат право да скъсяват работното време на баровете и ресторантите и да им забраняват да сервират алкохол.

Новите мерки бяха предприети в отговор на ръста на инфекциите и хоспитализациите, предизвикан от варианта Омикрон. Новозаразените вчера бяха повече от 44 хиляди, а днес броят им за първи път надхвърли 60 хиляди.

Япония разширява антиковидните ограничения заради Омикрон

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
1307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини