Тайланд обмисля отново да отмени карантината за ваксинирани срещу ковид пътници

  • 18 януари 2022 06:21

  • 1518
  • 1
Тайланд обмисля отново да отмени карантината за ваксинирани срещу ковид пътници
© Getty Images

Тайланд обмисля отново да отмени карантината за пътници, които са ваксинирани срещу ковид, съобщи здравният министър, цитиран от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че предложението е в рамките на очакваното по-късно тази седмица смекчаване на противоепидемичните мерки в страната.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

През ноември Тайланд вече премахна изискването за поставяне под карантина на чужденци, които са ваксинирани срещу ковид, за да подпомогне жизненоважния си туристически сектор. След година и половина строги ограничения той беше на ръба на колапса. Миналата година страната, която е популярна туристическа дестинация, беше посетена от около 200 хиляди души при близо 40 милиона през 2019-а - последната година преди началото на пандемията.

Нов рекорд на заразените с COVID-19 от началото на пандемията у нас

В края на декември обаче Тайланд отмени мярката, която позволяваше на посетителите да пропуснат задължителното карантиниране, ако на пристигане дадат отрицателен тест за коронавирус. Това стана заради опасения от разпространение на новия вариант Омикрон.

Вчера Тайланд отчете малко под 7000 нови заразени и 13 смъртни случая. В страната с население от около 69 милиона души са регистрирани общо повече от 2,3 милиона случая на коронавирус. Близо 22 хиляди от заразените са починали, информира БТА.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1518 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пхахаха

2022.01.18 | 07:24

1
Пхaхaхa, дaжe в 70 милиoнeн Тaйлaнд, кoйтo eднo вpeмe 6eшe "тpeтият свят", yмpeлитe сa нaпoлoвинa oт мaмкoвинaтa, в кoятo нeмa 6 милиoнa. Е6a, мaймyнитe в peзepвaтa кoлкo стe злe.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини