Трима намушкани пред университет в Япония

  • 15 януари 2022 14:31

  • 429
  • 1
Трима намушкани пред университет в Япония
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Двама гимназисти, участващи в днешния единен изпит за прием в университет в Япония, и още един човек бяха нападнати с нож пред Токийския университет. Арестуван е 17-годишен младеж. Това съобщиха полицията и организаторите на националния изпит, цитирани от агенция Киодо.

Седемдесет и две годишен мъж от Токио е бил ранен тежко, след като той и двама кандидат-студенти - момче и момиче на 18 и 17 години - били намушкани с нож в гърба към 08:30 ч. пред един от входовете на висшето учебно заведение.

Двамата гимназисти, които са от префектура Чиба, не са с животозастрашаващи наранявания, заяви полицията и добави, че нападателят и ранените не са се познавали.

Заподозреният, ученик от частно училище, живеещ в Нагоя, Централна Япония, и неучастващ в изпита, е арестуван на местопрестъплението за опит за убийство. Той е признал вината си.

"Не се справях добре с учението, затова исках да предизвикам инцидент и да умра", казал задържаният според полицията.

Той добавил, че бил донесъл нож със себе си от вкъщи. Не местопрестъплението е открит окървавен нож.

Произшествието стана по време на започналия днес в цяла Япония двудневен единен изпит за прием в университет. Въпреки станалото изпитният ден в Токийския университет, който е едно от над 600-те места на провеждането му, премина по график.

Полицията заяви, че преди нападението заподозреният е подпалил и спирка на метрото в района на университета. Огънят е бил потушен около час по-късно.

Единният изпит се състоя на фона на засилени противоепидемични мерки заради КОВИД-19 на 677 места и в него участваха 530 367 кандидат-студенти.

В Япония приемът в университет става със стандартизирани изпити, които се провеждат на два етапа. Първият е стандартизиран за всички университети, а вторият е специфичен за всяко отделно учебно заведение, отбелязва БТА.

Четирима души загинаха в Северна Япония в резултат на обилни снеговалежи

Последвайте канала на

Константин Тодоров
429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бакарди

2022.01.15 | 14:36

1
Може. Случва се.

Добави коментар

Водещи новини