Най-големият град в Пакистан регистрира притеснително нарастване на случаите на коронавирус

  • 10 януари 2022 15:35

  • 472
  • 0
Най-големият град в Пакистан регистрира притеснително нарастване на случаите на коронавирус
© Getty Images/Guliver
Слушай новината

Най-големият пакистански град Карачи, град с 20-милионно население, е изправен пред притеснително нарастване на случаите на заразяване с коронавирус, след като страната се сблъска с огнище на варианта Омикрон, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30153

Процентът на позитивните тестове в пристанищния град е достигнал 15,9 на сто, заявиха властите. Процентът на положителните тестове в страната за последните три месеца достигна рекордните 3,66 на сто с 1649 нови случая и трима починали за последните 24 часа по данни на здравното министерство. Общо страната е регистрирала 1 305 707 случая и 28 972 свързани с COVID-19 смъртни случая от началото на пандемията.

"Рязкото нарастване на новите случаи е притеснително", заяви Каисер Саджад, генерален секретар на Пакистанската медицинска асоциация. Той добави, че много хора не се тестват за COVID-19 и се лекуват по домовете си. Саджад уточни, че вариантът Омикрон доминира сред новите случаи и броят на приетите в болница може да нарасне през идните седмици. "Все още имаме информация за случаи на варианта Делта и има опасения от нов вариант, който го комбинира с Омикрон", подчерта той.

Пакистан е поставил над 162 милиона дози ваксина, като над 73 милиона от жителите на страната са изцяло ваксинирани от началото на ваксинационната кампания през февруари 2021-а. Миналата седмица властите предупредиха, че в страната може да започне пета вълна на пандемията, след като рязкото нарастване на броя на случаите сложи край на низходящата тенденция.

Пакистан разширява кампанията си за ваксинация с бустерни дози ваксина срещу COVID

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30153

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
472 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини