Отложиха произнасянето на присъдата на свалената лидерка на Мианма Аун Сан Су Чжи

  • 27 декември 2021 10:04

  • 955
  • 0
Отложиха произнасянето на присъдата на свалената лидерка на Мианма Аун Сан Су Чжи
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Съдът в управляваната от военните Мианма отложи за 10 януари произнасянето на присъдите по две дела срещу отстранената лидер на страната Аун Сан Су Чжи, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на източник, запознат с процеса.

Днес се очакваше съдът да се произнесе по обвиненията, включващи притежание на радиостанции тип уоки-токи в нарушение на правилата. Това е второто от над десетте дела срещу Су Чжи, по които тя би могла да получи комбинирана присъда от над 100 години затвор. Су Чжи не се признава за виновна по нито едно от обвиненията.

В началото на декември тя вече бе осъдена на две години лишаване от свобода за подбуждане към безредици и нарушаване на противоепидемичните правила, наложи заради коронавируса.

Привържениците на 76-годишната Су Чжи, носителка на Нобелова награда за мир, казват, че съдебните дела срещу нея са напълно неоснователни и целят тя да бъде отстранена завинаги от политическия живот, за да не създава проблеми на военните, завзели властта на 1 февруари, отбелязва БТА.

Хунтата в Мианма намали присъдата на Аун Сан Су Чжи

Константин Тодоров
955 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини