Осъдиха на смърт мъж, внесъл Squid Game в Северна Корея

  • 24 ноември 2021 20:47

  • 11595
  • 3
Осъдиха на смърт мъж, внесъл Squid Game в Северна Корея
© gettyimages

Севернокореец, който е внесъл контрабандно хитовия южнокорейски сериал на „Нетфликс“ – Squid Game, е осъден на смърт, съобщава „Радио свободна Азия“.

Според информацията мъжът внесъл сериала на флашки от Китай, след което го продал на ученици да го гледат. Така властите разбрали за случая.

Сериалът „Игра на калмари“ се оценява на около 900 милиона долара

Мъжът е заплашен от смърт чрез разстрел. Последици има и за учениците – един от тях, който е купил флашка със сериала, получил доживотен затвор. Други шестима ученика, които са гледали Squid Game са осъдени на пет години тежък труд, предава БТВ.

Учителите им и училищната администрация са уволнени и ги грози изгнание и работа в минни комплекси.

През декември 2020 г. в Северна Корея беше приет специален закон, който забранява вносът и разпространението на културни материали като филми, театрални пиеси, музика и книги от други държави. Документът е насочен по-специално към материали от Южна Корея и Съединените щати.

Законът вече е прилаган – през април мъж беше осъден на публична екзекуция, защото продавал дискове със съдържание от Южна Корея.

"Игра на калмари" е сериозен източник на гняв от страна на севернокорейската диктатура. Сериалът е определян от властите като „пример за тъжната консуматорска реалност на Южна Корея“.

„Нетфликс“ не е достъпен в Китай, но копия на Squid Game се теглят от пиратски уебсайтове из цялата страна.

От стрийминг гиганта все още няма коментар.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11595 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.11.24 | 23:49

3
С ваксина ли ще ги екзекутират? Доброволно?

2021.11.24 | 21:25

1
ГОЛЯМА РАБОТА , А В НАШАТА МИЛА РОДИНА ХИЛЯДИ СА ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ САМО ДЕТО ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ .
леле, мале

2021.11.24 | 22:04

2
Скоро и в България свободното слово ще бъде забранено. Който е срещу президента и правитлството... жална му майка. Е, Вижте Герджиков, кандидатира се и веднага проверка--- Бойко, Бойко!

Добави коментар

Водещи новини